Producerea energiei electrice
Descoperirea , in secolul XIX -lea, a miscarii electronilor sub forma curentului electric precum si a legilor fizice care guverneaza comportarea acestuia a reprezentat comportatrea acestuia a reprezentat premisa celui mai important salt tehnologic din istoria umanitatii.
Generatorul cu curent alternativ sau alternatorul este aceea masina sau imstalatie care realizeaza transformarea energiei mecanice in energie electrica
Centralele electrice este un complex de instalatii in care se produce transformarea,prin intermediul energiei mecanice , a energiei primare a resurselor naturale in energiei electrice
EVALUARE
1. Ce este centrala electrica?
Este un complex de instalatii in care se produce transformarea.
marți, 27 octombrie 2015
luni, 19 octombrie 2015
Un progrs global
Motorul cu abur
Motoarele cu abur au dominat industria şi mijloacele de transport din timpul Revoluţiei industriale până în prima parte a secolului al XX-lea, fiind utilizate la acţionarea locomotivelor, vapoarelor, pompelor, generatoarelor electrice, maşinilor din fabrici, utilajelor pentru construcţii (excavatoare) şi a altor utilaje. A fost înlocuit în majoritatea acestor aplicaţii de motorul cu ardere internă şi de cel electric.
Motorul diesel este un motor cu ardere internă în care combustibilul
se aprinde datorită temperaturii ridicate create de comprimarea aerului
necesar arderii, şi nu prin utilizarea unui dispozitiv auxiliar, aşa
cum ar fi bujia în cazul motorului cu aprindere prin scânteie.
Motorul lucrează pe baza ciclului Diesel.
Un motor electric (sau electromotor) este un dispozitiv electromecanic ce transformă energia electrică în energie mecanică. Transformarea în sens invers, a energiei mecanice în energie electrică, este realizată de un generator electric. Nu există diferenţe de principiu semnificative între cele două tipuri de maşini electrice, acelaşi dispozitiv putând îndeplini ambele roluri în situaţii diferite.
Motoarele cu abur au dominat industria şi mijloacele de transport din timpul Revoluţiei industriale până în prima parte a secolului al XX-lea, fiind utilizate la acţionarea locomotivelor, vapoarelor, pompelor, generatoarelor electrice, maşinilor din fabrici, utilajelor pentru construcţii (excavatoare) şi a altor utilaje. A fost înlocuit în majoritatea acestor aplicaţii de motorul cu ardere internă şi de cel electric.
Motorul disel
Motorul lucrează pe baza ciclului Diesel.
Motorul electric
Un motor electric (sau electromotor) este un dispozitiv electromecanic ce transformă energia electrică în energie mecanică. Transformarea în sens invers, a energiei mecanice în energie electrică, este realizată de un generator electric. Nu există diferenţe de principiu semnificative între cele două tipuri de maşini electrice, acelaşi dispozitiv putând îndeplini ambele roluri în situaţii diferite.
Motoruk de reactie
Un motor cu reacţie este un motor care eliberează un jet rapid de fluide pentru a genera contrapresiune în conformitate cu a treia lege a mişcării a lui Newton. Această definiţie largă include turboreactoare, turbopropulsoare, turboventilatoare, pulsoreactoare, statoreactoare şi motoare rachetă, dar de obicei se referă la o turbină cu gaze folosită pentru a produce un jet de gaze de mare viteză în scopul propulsiei.
Turbina cu gaze
O turbină cu gaze este o turbină termică, care utilizează căderea de entalpie a unui gaz sau a unui amestec de gaze pentru a produce prin intermediul unor palete care se rotesc în jurul unui ax o cantitate de energie mecanică disponibilă la cupla turbinei.[1][2] Turbina cu gaze mai este cunoscută şi sub denumirea de instalaţie de turbină cu gaze (ITG).
Motoarele de racheta
Ete un vehicul, un proiectil, o aeronavă sau o navă spaţială a cărui forţă necesară deplasării este obţinută prin reacţiunea
obiectului însuşi la ejectarea cu viteză ridicată a unor gaze realizate
în urma arderii unui combustibil lichid sau gazos provenind dintr-un motor rachetă.
Principiile, respectiv legile fizicii după care o rachetă se deplasează sunt Principiul acţiunii şi reacţiunii, care reprezintă una din legile mecanicii clasice (cunoscute şi sub numele de Legile lui Newton) şi legea conservării impulsului.
luni, 12 octombrie 2015
Tehnologii traditionale bazate pe utilizarea energiei primare
RETINETI!
Ansamblul proceselor si al metodelor utilizate cu scopul obtinerii unei anumit orodus reprezinta tehnologia a produsului respectiv.
În principiu, contract de antrepriză (comercială, industrială). Articolele 1779,3°, 1792-1,1°, ale Codului Civil Francez asimilează “antreprenorilor”, „tehnicienii”.
Acest cuvânt, posibil neutru, convine perfect inginerilor care lucrează în societăţi de engineering, chiar şi acelor societăţi. În consecinţă, este bine să se spună în principiu, de o manieră generală că societăţiile de engineering sunt legate printr-un contract de antrepriză de clienţii lor.
Prin excepţie contract sui generis. Cu toate acestea, calificarea de antrepriză pare inadecvată atunci când contractul de engineering poartă asupra unui proiect de oarecare amploare, comportând lucrări foarte diversificate şi care depăşesc cu mult activităţile intelectuale, prelungindu-se prin construcţii, montaj, punere în funcţiune, furnizarea de procedee şi echipamente; este vorba în special de varianta contractelor „la cheie”. Pare impropriu a reuni ...
Alte referate despre: transfer de tehnologie, transferul de tehnologie, contractul de transfer de tehnologie
interactiuanea cu fiecare clinet si sa adanceasca relatiile prin
avansarea de idei si solutii menite sa serveasca clinetul si sa-l
chestioneze, astfel incat ,data viitoare clientul sa fie servit mai
bine.
Alte referate despre: importanta tehnologiei informatiei in marketing imagini, importanta tehnologiei, importanta si rolul marketingului in economia de piata
Alte referate despre: revolutia franceza - cauze si origine, revolutia franceza, revolutia franceza referat
-o parte din instalatie,un untilaj sa chiar o parte dintr-un utilaj si toate substantele
-bilantul partial se poate intomi pentru toata instalatia si o singura subs.
Alte referate despre: indicatori tehnico-economici - procese tehnologice, indicatori tehnico-economici procese tehnologice, bilantul tehnologic si indicatorii tehnico economici
„Maramureşenii horesc şi cântecele lor se cheamă hori... ” Preponderent liric (de dragoste, de dor, de jale, de cătănie şi haiducie), repertoriul muzical tradiţional e completat de colinde, cântece de leagăn, bocete şi balade. De regulă, melosul însoţeşte expresia verbală versificată, însă îl regăsim şi în interpretări instrumentale, individuale sau în acompaniament orchestral. În acest caz, distingem o particularitate folcloristică: în Maramureş, virtuozitatea interpretărilor instrumentale a atins uneori performanţe fără precedent, prin contopirea notelor muzicale cu tonalitatea cuvintelor, într-o simbioză perfectă.
"Muzica traditionala din Maramures"
Alte referate despre: muzica traditionala din maramures, muzica-traditionala-din-maramures, muzica traditionala din maramures download
Alte referate despre: hazarde naturale antropice si tehnologice, hazarde naturale antropice si tehnologice pe glob si in romania, referat despre hazarde naturale antropice si tehnologice
Alte referate despre: cuvinte de origine latina, cuvinte cu origine latina, cuvinte de origine latina in limba romana
- în amestec cu unele leguminoase anuale (mazăre şi măzăriche) formează borceagurile, ce constituie un furaj de mare importanţă în furajarea animalelor, mai ales a vacilor cu lapte;
- în regiunile colinare, orzul poate fi cultivat ca plantă protectoare pentru cultura trifoiului roşu.
Alte referate despre: orzul tehnologie de cultura, orzul tehnologia de cultura, tehnologia de cultura a orzului
Mecanismul, care functioneaza pe baza vitezei naturale a apei, este si acum folosit in multe dintre satele maramuresene.
Primavara, imediat dupa ce vremea se mai incalzeste, pe vaile repezi de munte care strabat satele maramuresene incep sa se puna in functiune valtorile, un fel de masini de spalat rudimentare. Mecanismul de functionare al valtorii se bazeaza pe viteza naturala a apei.
Un fir de apa este deviat din vale printr-un tub metalic si ajunge cu viteza intr-o groapa facuta special, la doar cativa metri de albia raului. Aici, apa intra intr-o cavitate conica, de jur imprejurul careia sunt asezate vertical scanduri din lemn de stejar, cu distanta intre ele pentru ca apa sa poata iesi.
Printr-un canal de scurgere, apa folosita ajunge din nou in rau. Datorita vitezei si a formei rotunde a cavitatii, in mijloc se formeaza un vartej asemanator celui din masina de spalat electrica, invartind rufele si realizand spalarea.
Masina de spalat rudimentara este folosita in satele maramuresene de sute de ani, rezistand pana astazi tocmai datorita eficientei sale. Desi tehnologia avansata ameninta puternic, batranii satelor spun ca nu vor renunta la valtori pentru nimic in lume.
Ansamblul proceselor si al metodelor utilizate cu scopul obtinerii unei anumit orodus reprezinta tehnologia a produsului respectiv.
Originea tehnologiilor traditionale
Tehnologii traditionale
Din cele mai vechi timpuri, omul a creat o serie de dispozitive
simple, menite să-i uşureze traiul. Multe dintre aceste dispozitive se
folosesc şi astăzi, chiar în forme arhaice, altele au fost mult
perfecţionate, devenind instalaţii complexe.Din multitudinea acestor
instalaţii amintim: prese, pive, teascuri, foale, râşniţe etc. Acestea
au fost construite într-o mare varietate, în funcţie de specificul
tehnicii populare din fiecare zonă geografică.
Presele sunt instalaţii folosite la zdrobirea seminţelor şi a fructelor prin presare. Zdrobirea se face într-un vas (de diferite forme) cu ajutorul unei roţi care poate fi acţionată de om sau de animale, al unui sul sau a doi cilindri.
Pivele sunt dispozitive care se utilizau pentru îndesarea şi spălarea ţesăturilor groase, folosind un mai de lemn pentru baterea materialului. De asemenea, pivele s-au folosit şi pentru zdrobirea seminţelor prin batere (folosind un pisălog). Pisălogul poate fi acţionat cu mâna, ...
Alte referate despre: procese tehnologice de prelucrare mecanica, procese tehnologice de prelucrare mecanica si aschiere, proiectarea proceselor tehnologice de prelucrare mecanica
Presele sunt instalaţii folosite la zdrobirea seminţelor şi a fructelor prin presare. Zdrobirea se face într-un vas (de diferite forme) cu ajutorul unei roţi care poate fi acţionată de om sau de animale, al unui sul sau a doi cilindri.
Pivele sunt dispozitive care se utilizau pentru îndesarea şi spălarea ţesăturilor groase, folosind un mai de lemn pentru baterea materialului. De asemenea, pivele s-au folosit şi pentru zdrobirea seminţelor prin batere (folosind un pisălog). Pisălogul poate fi acţionat cu mâna, ...
Procese tehnologice de prelucrare mecanica
Procesul tehnologic de prelucrare mecanică este acea parte a procesului de producţie care este legată nemijlocit de schimbarea formei geometrice , a dimensiunilor , a calităţilor fizico-mecanice , a calitaţi suprafeţei până la obţinerea piesei finite .Alte referate despre: procese tehnologice de prelucrare mecanica, procese tehnologice de prelucrare mecanica si aschiere, proiectarea proceselor tehnologice de prelucrare mecanica
Transferul de tehnologie
4.2. Natura juridică:În principiu, contract de antrepriză (comercială, industrială). Articolele 1779,3°, 1792-1,1°, ale Codului Civil Francez asimilează “antreprenorilor”, „tehnicienii”.
Acest cuvânt, posibil neutru, convine perfect inginerilor care lucrează în societăţi de engineering, chiar şi acelor societăţi. În consecinţă, este bine să se spună în principiu, de o manieră generală că societăţiile de engineering sunt legate printr-un contract de antrepriză de clienţii lor.
Prin excepţie contract sui generis. Cu toate acestea, calificarea de antrepriză pare inadecvată atunci când contractul de engineering poartă asupra unui proiect de oarecare amploare, comportând lucrări foarte diversificate şi care depăşesc cu mult activităţile intelectuale, prelungindu-se prin construcţii, montaj, punere în funcţiune, furnizarea de procedee şi echipamente; este vorba în special de varianta contractelor „la cheie”. Pare impropriu a reuni ...
Alte referate despre: transfer de tehnologie, transferul de tehnologie, contractul de transfer de tehnologie
Importanta tehnologiei in marketing
Folosita adecvat,tehnica poate ajuta compania sa invete dininteractiuanea cu fiecare clinet si sa adanceasca relatiile prin
avansarea de idei si solutii menite sa serveasca clinetul si sa-l
chestioneze, astfel incat ,data viitoare clientul sa fie servit mai
bine.
Alte referate despre: importanta tehnologiei informatiei in marketing imagini, importanta tehnologiei, importanta si rolul marketingului in economia de piata
Revolutia franceza - cauze si origine
Revolutia franceza - cauze si origine - Către sfârşitul secolului al XVIII-lea, curentele intelectuale apărute in secolului anterior au contribuit şi ele la crearea unei stări de spirit revolutionare.În cursul epocii iluministe teoreticienii au formulat comentarii tot mai acide la adresa Vechiului Regim.Revolutia franceza - cauze si origineAlte referate despre: revolutia franceza - cauze si origine, revolutia franceza, revolutia franceza referat
Indicatori tehnico-economici - Procese tehnologice
- o parte din instalatie,un utilaj sau chiar o parte dintr-un utilaj si o singura substanta-o parte din instalatie,un untilaj sa chiar o parte dintr-un utilaj si toate substantele
-bilantul partial se poate intomi pentru toata instalatia si o singura subs.
Alte referate despre: indicatori tehnico-economici - procese tehnologice, indicatori tehnico-economici procese tehnologice, bilantul tehnologic si indicatorii tehnico economici
Muzica traditionala din Maramures
"Muzica traditionala din Maramures"„Maramureşenii horesc şi cântecele lor se cheamă hori... ” Preponderent liric (de dragoste, de dor, de jale, de cătănie şi haiducie), repertoriul muzical tradiţional e completat de colinde, cântece de leagăn, bocete şi balade. De regulă, melosul însoţeşte expresia verbală versificată, însă îl regăsim şi în interpretări instrumentale, individuale sau în acompaniament orchestral. În acest caz, distingem o particularitate folcloristică: în Maramureş, virtuozitatea interpretărilor instrumentale a atins uneori performanţe fără precedent, prin contopirea notelor muzicale cu tonalitatea cuvintelor, într-o simbioză perfectă.
"Muzica traditionala din Maramures"
Alte referate despre: muzica traditionala din maramures, muzica-traditionala-din-maramures, muzica traditionala din maramures download
Hazardele naturale, antropice si tehnologice
Dintre vulcanii activi cunoscuţi pe glob, 2/3 se găsesc în centura circumpacifică, cunoscută şi sub numele de Centura de Foc a Pacificului. Restul sunt în zona Antilelor, Mediterana Europeană, Marea Roşie şi Oceanul Indian. Repartiţia lor coincide cu marile arii de seismicitate ale planetei.Alte referate despre: hazarde naturale antropice si tehnologice, hazarde naturale antropice si tehnologice pe glob si in romania, referat despre hazarde naturale antropice si tehnologice
Cuvinte de origine latina
In afara granitelor imperiului putem asista la invatarea limbii latine de catre o patura mai mult sau mai putin larga a populatiei,dar in la cel de al doilea element definitoriu al romanizarii,uitarea limbii autohtone. Romanizarea,inteleasa ca unitate a celor doua aspecte ale sale,este un fenomen de lunga durata,dar odata declansata este ireversibila(datorita insasi uitarii limbii autohtone),continuand si dupa dezmembrarea imperiului.Alte referate despre: cuvinte de origine latina, cuvinte cu origine latina, cuvinte de origine latina in limba romana
Orzul - tehnologie de cultura
- în furajarea animalelor se foloseşte sub formă de boabe (concentrate), furaj verde, fân şi nutreţuri grosiere (paie);- în amestec cu unele leguminoase anuale (mazăre şi măzăriche) formează borceagurile, ce constituie un furaj de mare importanţă în furajarea animalelor, mai ales a vacilor cu lapte;
- în regiunile colinare, orzul poate fi cultivat ca plantă protectoare pentru cultura trifoiului roşu.
Alte referate despre: orzul tehnologie de cultura, orzul tehnologia de cultura, tehnologia de cultura a orzului
Evaluarea investitiilor in Tehnologia Informationala
Evaluarea investitiilor in Tehnologia Informationala.Determinarea valoarii investitiilor IT este dificila. Cu toate ca costurile par a fi de neidentificat, multe dintre beneficii sunt evidente. De exemplu consideram investitia in sistemul de posta electronica (E-mail) intr-un grup de lucru dispersat geografic. Ca si in cazul multor investitii in infrastructura, incercarea de a justifica E-mail – ul doar in baza eficientei sale, este probabil sa nu dea rezultate.Evaluarea investitiilor in Tehnologia Informationala
Alte referate despre:
evaluarea investitiilor in tehnologia,
ecaluarea investitiilor in tehnologia informationala,
investitii tehnologia informationala
Valtoarea, masina de spalat a strabunicii
Primavara, imediat dupa ce vremea se mai incalzeste, pe vaile repezi de munte care strabat satele maramuresene incep sa se puna in functiune valtorile, un fel de masini de spalat rudimentare. Mecanismul de functionare al valtorii se bazeaza pe viteza naturala a apei.
Un fir de apa este deviat din vale printr-un tub metalic si ajunge cu viteza intr-o groapa facuta special, la doar cativa metri de albia raului. Aici, apa intra intr-o cavitate conica, de jur imprejurul careia sunt asezate vertical scanduri din lemn de stejar, cu distanta intre ele pentru ca apa sa poata iesi.
Printr-un canal de scurgere, apa folosita ajunge din nou in rau. Datorita vitezei si a formei rotunde a cavitatii, in mijloc se formeaza un vartej asemanator celui din masina de spalat electrica, invartind rufele si realizand spalarea.
Masina de spalat rudimentara este folosita in satele maramuresene de sute de ani, rezistand pana astazi tocmai datorita eficientei sale. Desi tehnologia avansata ameninta puternic, batranii satelor spun ca nu vor renunta la valtori pentru nimic in lume.
Presa de mana...
luni, 5 octombrie 2015
Evaluare
2).Precizati care din urmatoarele afirmati sunt adevarate :
a) Forta vantului este o sursa artificiala de energie(F)
b)Lemnul este o sursa neconventionala de energie(A)
c)Conbustibilii folosiri se distrug prin consu,(A)
d)Energia Soarelui este epuizibila(F)
e)Cea mai mare parte a energiei utilizate de om provine din surse epuizibile(A)
a) Forta vantului este o sursa artificiala de energie(F)
b)Lemnul este o sursa neconventionala de energie(A)
c)Conbustibilii folosiri se distrug prin consu,(A)
d)Energia Soarelui este epuizibila(F)
e)Cea mai mare parte a energiei utilizate de om provine din surse epuizibile(A)
Surse de energie utilizate la om
RETINETI!
Energia reprezinta capacitatea unui corp sau a unui sistem fizic de a efectua un lucru mecanic, la trecerea dintr-o stare in alta stare data.
se masoara in jouli(j)
Energia primara este energia bruta,netransformata , continuta de purtatorii naturali de energie (forta apei,conbustibilii fosili, petrol vantuluietc...). Energia primara poate fi captata , transformata si utilizata de catre om prin folosirea unor instalatii si dispozitive.
reprezinta cauza producerii unor numeroase fenomene: miscare, lumina, sunet, caldura etc. Exista mai multe forme de energie, dar aproape intreaga energie de pe Pamant provine direct sau indirect de la Soare.
Alte referate despre: surse de energie, surse de energie referat, surse de energie primara
Resursele inepuizabile sunt surse de energie care nu scad vizibil odată cu folosirea lor. Astfel de surse de energie includ radiaţiile solare, forţa vântului, a valurilor şi a fluxurilor, forţa de cădere a apei şi căldura Pământului.
Soarele controlează clima ţinând în mişcare continuă mase enorme de aer. ...
Alte referate despre: transformarea energiei chimice in alte forme de energie, alte forme de energie, avantajele energiei electrice in comparatie cu alte forme de energie
Centralele termoelectrice folosesc combustibili primari pentru a incalzi apa care traverseaza o turbina legata la un generator electric care produce energia electrica
Alte referate despre: referat surse de energie, surse de energie utilizate de om, surse de energie neconventionale
Alte referate despre: energia electrica, energia solara, energia mecanica
Energia reprezinta capacitatea unui corp sau a unui sistem fizic de a efectua un lucru mecanic, la trecerea dintr-o stare in alta stare data.
se masoara in jouli(j)
Energia primara este energia bruta,netransformata , continuta de purtatorii naturali de energie (forta apei,conbustibilii fosili, petrol vantuluietc...). Energia primara poate fi captata , transformata si utilizata de catre om prin folosirea unor instalatii si dispozitive.
Surse de energie
Conversia de energie
Pana in secolul nostru unica sursa de energie utilizata a fost energia solara. Aceasta se inmagazineaza sub forma de energie chimica, prin procesul de fotosinteza,in surse regenerative (apele, lemnul) sau in combustibili fosili (carbune,petrol,gaze) a caror formare dureaza milioane de ani.
Pentru obtinerea energiei electrice se consuma cantitati mari de carbuni,sisturi si hidrocarburi. Deoarece rezervele de hidrocarburi se epuizeaza rapid pe plan mondial,in viitor va creste mai ales productia de energie electrica pe baza de carbuni si se va utiliza mai mult energia hidroelectrica in cea electronucleara.
Resursele inepuizabile sunt surse de energie care nu scad vizibil odată cu folosirea lor. Astfel de surse de energie includ radiaţiile solare, forţa vântului, a valurilor şi a fluxurilor, forţa de cădere a apei şi căldura Pământului.
Soarele controlează clima ţinând în mişcare continuă mase enorme de aer. ...
Alte referate despre: transformarea energiei chimice in alte forme de energie, alte forme de energie, avantajele energiei electrice in comparatie cu alte forme de energie
Pana in secolul nostru unica sursa de energie utilizata a fost energia solara. Aceasta se inmagazineaza sub forma de energie chimica, prin procesul de fotosinteza,in surse regenerative (apele, lemnul) sau in combustibili fosili (carbune,petrol,gaze) a caror formare dureaza milioane de ani.
Pentru obtinerea energiei electrice se consuma cantitati mari de carbuni,sisturi si hidrocarburi. Deoarece rezervele de hidrocarburi se epuizeaza rapid pe plan mondial,in viitor va creste mai ales productia de energie electrica pe baza de carbuni si se va utiliza mai mult energia hidroelectrica in cea electronucleara.
Alte forme de energie
Arderea combustibililor fosili nu numai că sărăceşte resursele, dar creează şi emisii de bioxid de carbon care înainte erau reţinute în scoarţa terestră. Excesul de bioxid de carbon din atmosferă a fost pus în legătura cu încălzirea globului şi cu schimbările climatice. Astfel, este necesară folosirea unor surse de energie care au un impact minim asupra mediului secolului al XXI-lea.Resursele inepuizabile sunt surse de energie care nu scad vizibil odată cu folosirea lor. Astfel de surse de energie includ radiaţiile solare, forţa vântului, a valurilor şi a fluxurilor, forţa de cădere a apei şi căldura Pământului.
Soarele controlează clima ţinând în mişcare continuă mase enorme de aer. ...
Alte referate despre: transformarea energiei chimice in alte forme de energie, alte forme de energie, avantajele energiei electrice in comparatie cu alte forme de energie
Surse de energie
Energia este indispensabila vietii pe Pamant. Ea exista pretutindeni sireprezinta cauza producerii unor numeroase fenomene: miscare, lumina, sunet, caldura etc. Exista mai multe forme de energie, dar aproape intreaga energie de pe Pamant provine direct sau indirect de la Soare.
Alte referate despre: surse de energie, surse de energie referat, surse de energie primara
Alte forme de energie
Arderea combustibililor fosili nu numai că sărăceşte resursele, dar creează şi emisii de bioxid de carbon care înainte erau reţinute în scoarţa terestră. Excesul de bioxid de carbon din atmosferă a fost pus în legătura cu încălzirea globului şi cu schimbările climatice. Astfel, este necesară folosirea unor surse de energie care au un impact minim asupra mediului secolului al XXI-lea.Resursele inepuizabile sunt surse de energie care nu scad vizibil odată cu folosirea lor. Astfel de surse de energie includ radiaţiile solare, forţa vântului, a valurilor şi a fluxurilor, forţa de cădere a apei şi căldura Pământului.
Soarele controlează clima ţinând în mişcare continuă mase enorme de aer. ...
Alte referate despre: transformarea energiei chimice in alte forme de energie, alte forme de energie, avantajele energiei electrice in comparatie cu alte forme de energie
surse de energie
Centralele hidroenergetice folosesc forta apei pentru a pune in miscare turbina conectata la un generator electric. Ponderea hidroenergiei din tara noastra este scazuta, iar in anii ’90 ocupau doar 6% din ponderea energiei din lumeCentralele termoelectrice folosesc combustibili primari pentru a incalzi apa care traverseaza o turbina legata la un generator electric care produce energia electrica
Alte referate despre: referat surse de energie, surse de energie utilizate de om, surse de energie neconventionale
Energia
1. Turbinele eoliene sunt una din cele mai vechi forme de energie alternativa utilizata in lume.Evoluand din morile de vant folosite pentru pomparea apei si irigatii , la generatoarele electrice de astazi, turbinele eoliene au ajutat omenirea timpdesecole.Alte referate despre: energia electrica, energia solara, energia mecanica
Surse de energie ...
Abonați-vă la:
Postări (Atom)